ИЗНЕНАДА! ДПС е била свързана с Фетуллах Гюлен

ИЗНЕНАДА! ДПС е била свързана с Фетуллах Гюлен

 

    Медиите в Турция тиражират спекулацията, че ДПС и Ахмед Доган са близки до Фетуллах Гюлен, смятан от Ердоган и управляващата партия за инициатор на опита за държавен преврат в Турция.

    Турските медии имат подозрения, че Ахмед Доган и неговата партия са в тесни взаимоотношения с Фетуллах Гюлен.

    Не за пръв път турските медии обвиняват ДПС в негативен план.

    Турският вестник „Бурса Шехир”, който е рупор на правителството на Ердоган, излезе с публикация, че ДПС е под наблюдение за връзки с пребиваващия в САЩ Гюлен.

    Според публикуваното от вестника става ясно, че членове на ДПС са приветствали опита за преврат в социалните мрежи. Освен това някои кметове от партията са обменяли информация с анти-правителствения вестник „Заман”, който е определян за прогюленистки.

    Във вестника се уточнява, че единствено ДПС е подозирано за връзки с Гюлен, но не и новосформираната партия на Лютви Местан – ДОСТ.

    ДОСТ е смятана за близка до политиката на турския президент Реджеп Ердоган и съвсем преднамерено във вестника се прави забележката, че Местан и неговата партия нямат контакти с скандалния проповедник.

    Движението за Права и Свободи определи спекулациите като опит да се дестабилизира партията и турското малцинство да се преориентира към конкурентната ДОСТ.

   Лютви Местан, пословичен със своето дар слово и словоохотливост, не коментира публикациите.

   

0 коментарa

Виж още