ИЗНЕНАДВАЩО! Високите температури могат да доведат до лудост

ИЗНЕНАДВАЩО! Високите температури могат да доведат до лудост

  

   Големите жеги влияят негативно на психическото състояние на човек, както и на неговата мозъчна дейност.

   При високи температури мозъкът започва да „прегрява” и това се отразява на емоционалното състояние на човека.

    Това обяви психиатърът д-р Веселин Герев. Той направи много интересни разкрития от практиката си.

    Според него човек буквално може да полудее от жегата. В своята практика специалистът среща все повече хора, които губят трезва представа за света и изпадат в неадекватни състояния, причинени от високите температури.

    Психиатърът разкри симптомите на прегряване на мозъка – главоболие, виене на свят, сърцебиене, усилено потоотделяне, гадене и повръщане.

    Според д-р Веселин Герев слънчевата топлина и светлина въздейства върху естествения ритъм на ежедневие и в резултат се стига до влошено качество на съня или трудно заспиване плюс неприятно настроение през деня.

    Установено е също така, че жегата влошава работата на сърдечно-съдовата система и натоварва силно нервната система, правейки хората по-нервни и отпаднали от нормалното.

    Специалистите съветват хората да приемат по 2-3 литра течности дневно, по възможност охладени, за да се тушира ефекта на жегата.

    Сладоледът, макар и висококалоричен, също е добър и вкусен начин да охладите тялото си и да дадете на мозъка си живителна енергия в борбата с горещините.

   

0 коментарa

Виж още