ИЗУМИТЕЛНО! Българка премина през най-дългото Камино де Сантяго в света (СНИМКИ)

ИЗУМИТЕЛНО! Българка премина през най-дългото Камино де Сантяго в света (СНИМКИ)

Нашенката изминала разстоянието от най-студеното място на света до изящната и прочута катедрала „Сантяго де Компостела”.

В първото по рода си в света пътуване участва и фотографката от България Иглика Трифонова, която със снимките си показва какво означава да изминеш разстоянието от 14 000 километра в участъка от ледения континент Антарктида до Сантяго де Компостела.

2016 ще бъде запомнена като годината в хилядолетната история на поклонничеството, в бе  проведено най-дългото Камино де Сантяго в света.

Фотографката Иглика Трифонова разказва за събитието: „Радост, че това нещо ти се случва, че си мечтал за него, че си сбъднал една мечта и че си с приятели, които са за цял живот от другия край на света” и допълва, че „Да отидеш до Антарктида само по себе си е лудост за повечето хора, но за мен двете неща са свързани, аз научих за Камино в Антарктида от моята приятелка биоложка, с която вземахме кръв от пингвини”.

Иглика се качва на борда на испанския  изследователски кораб „Есперидес“ от остров Дисепшън разположен в Антарктика и разказва, че за хората страдащи от морска болест не е никак лесно да се адаптират тъй като доста корабът доста се клати по време на пътуването, подобно на язденето на кон. Въпреки неудобствата на борда, пътуването е много вълнуващо, защото се минава през целия Атлантически океан.

50-те участници стават първите поклонници, изминали пилигримския маршрут от Антарктида до Компостела. Все още заредена с невероятната емоция на Камино Иглика споделя, че „Всяко Камино е опасно. Всеки път е опасен, но пък е много по-интересно, защото започваш от пингвините, а накрая ставаш Пингуирино, образът който са измислили за антарктическите пилигрими - пингвин с пилигримска шапка”.

В прочутата катедрала в Сантяго за участниците се отслужват меса, които са благословени от архиепископа на градчето.

„Опрости ни греховете. Прегърнахме златния образ на Сантяго в олтара и се поклонихме пред неговите мощи”.

След което на всички изминали необичайният маршрут се издават сертификати.

За фотографката това е осмото изминаване на пътя на Сантяго в Испания, но първото по рода си Камино в света.

 

Източник: vesti.bg  

   

0 коментарa

Виж още