Иконата Св. Богородица Седмострелна пристигна в страната ни (СНИМКИ)

Иконата Св. Богородица Седмострелна пристигна в страната ни (СНИМКИ)

Седемте стрели върху Божията майка символизират страданията ѝ.

По инициатива на община Поморие, с инициатива на фондация Балкански институт за възстановяване и развитие, в България пристигна чудотворната икона Света Богородица Седмострелна „Успокоение на злите сърца“. Чудодейната икона пристига от Москва на летището в София, след което ще отпътува за Великотърновската епархия.

В епархията във ВеликоТърново иконата ще бъде тържествено посрещната и придружавана от Великотърновския митрополит Григорий. От 7-ми до 11-ти август иконата на Божията майка, ще е у нас.

На иконата е изрисуван ликът на Дева Мария, която вместо синът си Исус Христос държи 7 стрели, по три от ляво и от дясно и една на гърдите си. Според вярващите, на иконата символично е изобразено пророчеството на св. Симеон Богоприемец за скръбта на Божията Майка при кръстните страдания на Нейния Син. Именно на тези страдания, са символ седемте стрели.

Иконата е извършила не едно или две чудеса. Първото и най-забележително чудо станало през далечната 1830 г. По това време в страната сред жителите на гр. Вологда, върлувала смъртоносната епидемия от холера. Жителите на града направили литийно шествие с чудотворната икона „Седмострелна" и много скоро смъртоносната болест изчезнала.

Според вярванията святата икона прогонва злите духове, предпазва от зли магии, от уроки и недоброжелателни помисли, от завист и от злоба. Тази чудодейна икона припомня на хората за необходимостта от милосърдие и търпимост към ближните и към нуждаещите се.

От столицата чудедейната икона се отправя към Севлиево, Габрово, Велико Търново, Горна Оряховица, Стражица и завършва обиколката си в страната в черноморското градче Поморие. За да може повече хора да се докоснат до нейната сила.

- Севлиево на 07.08.2016г.

- Габрово на 07.08.2016г.

- Велико Търново на 08.08.2016г. - от 13:00ч. до 17:00ч.

- Горна Оряховица на 08.08 2016г. от 18:00ч. до 20:00ч.

- Стражица на 08.08.2016г. от 21:00ч. до 22:00ч.

- Поморие на 09.08.2016г.

   

0 коментарa

Виж още