Иляна Йотова: Вместо да спре миграцията, Борисов строи нови бежански центрове!

Иляна Йотова: Вместо да спре миграцията, Борисов строи нови бежански центрове!

Илияна Йотова, кандидат на БСП за вицепрезидент, днес изказа възмущението си от действията на управляващите по отношение на огромния проблем с мигрантите. Тя настоява г-н Борисов да обясни как ще постъпи с постановлението, принуждаващо кметове на общини да търсят начини за настаняване на мигранти на тяхна територия. Тя припомни, че Европа всячески се стреми да се отърве от нашествието на мигрантите и принуждава страната ни да бъде своеобразна бариера.

Бълагският народ вече е изнервен до карен предел по този въпрос и положението е взривоопасно. Преди дни бе огласено намерението на бургаската община за обособяване на беждански лагер, в който да бъдат настанени мъже от Афганистан и Ирак. Бургазлии са против. Съвсем наблизо се намира елитна гимназия.

Тази сутрин отново бяха проведени протести срещу намеренията за интеграция на чужденците.

Според Йотова правителството, в лицето на Борисов, си затваря очите пред сериозния проблем и се опитва да го "замете" под черджето.

Припомняме, че дори вчера кандидат- президента на ГЕРБ Цецка Цачева обяви статистика, която според медията ни е невярна, по повод нелегалната миграция.

Йотова се учудва как може Борисов и  Цачева, които се предполага да са поне малко компетентни, да говорят за споразумение, подписано с Турция, след като то не е подписано точно в раздела за връщане на мигрантите на турска тертория.

Това, според нея, показва неграмотност по отношение на европейските документи. Тези хора не са способни да бранят интересите на страната.

Йотова не пропусна да спомене и за странния коментар на Борисов за вероятната заплаха за териториалната цялост на страната. Тя е любопитна какво точно има предвид Борисов и защо всичко се пази в тайна. Интересува се и защо президента не е взел отношение и не е свикал съвета за национална сигурност?

   

0 коментарa

Виж още