Има ли в Харманли реална заплаха от мигрантите?

Има ли в Харманли реална заплаха от мигрантите?

Джамбазки е категоричен, че не е необходимо страната ни и населението, заради безумното поведение на германския канцлер, да се превръща в бежански лагер.

Зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, ясно заяви позицията си, според него България не бива да се превръща в бежански лагер или лагер за нелегални имигранти.

Той настоява мигрантите да напуснат територията на страната ни и поетапно да се върнат там, откъдето първоначално са дошли. Пред журналистите той изтъкна, че влезлите в страната ни чужденци, не са пристигнали тук за „да стават ядрени физици или композитори. Тези хора са дошли да си носят начина на живот, културата, традициите, бурките, шериатското право и т.н.”, пише blitz.bg.

 Във връзка с вчерашния протестен-митинг в град Харманли срещу бежанския център, зам.-председателят на ВМРО подчерта, че има реална заплаха за местното население там.

Желанието на Ангел Джамбазки е бежанските центрове в страната да бъдат затворени и мигрантите да бъдат върнати постепенно на Турция, откъдето са дошли. Според него първата стъпка вече е направена, а тя се изразява в желанието на живеещите в Харманли мигрантите да не се  разхождат свободно по улиците и да не практикуват обичайните си занимания – бой с нож помежду си, както и ежедневни пиянски свади.

Джамбазки отбеляза още, че е необходимо България да поиска да бъде внесена промяна в дъблинския регламент, който гласи, че „мигрантът се регистрира в първата държава, в която стъпи, и след това като го хванат да размахва чук из Берлин, го връщат обратно тук".

В някой държави открито използват правото на налагане на вето. По важен в ситуацията у нас, според Джамбазки е да пожелаем промяна на дъблинския регламент „в противен случай бихме наложили вето на нещо друго. Така се отстоява национален интерес".

Речта си той завърши с упрек към случващото се и заяви, че не сме длъжни да се превръщаме в имигрантски център за хора, дошли от къде ли не. И нямаме задължение заради решенията които взема Ангела Меркел, да превръщаме България в бежански лагер.

   

0 коментарa

Виж още