Има ли замесен политик при сблъсъка в Кресненското дефиле?

Има ли замесен политик при сблъсъка в Кресненското дефиле?

Семейството на 25-годишният Васил Пандурски, който през месец март, тази година загина при катастрофа в кресненското дефиле, твърдят, че за смъртта на синът им Васил вина има политик.

Според семейството, разследващите инцидента органи се опитват всячески да прикрият това.

Припомняме подробностите около този случай. На 9 март 2016 година, Васил Пандурски загива в жестока автомобилна катастрофа в Кресненското дефиле. Колата на младежът се удря в ТИР. Според полицията, младежът е карал с несъобразена скорост и на един от завоите е изгубил управление над колата си.

Близките на Васил, обаче са на друго мнение, Те смятат, че органите на реда прикриват участието в катастрофата на трети човек, който изпреварвал тежкотоварният камион и е създал предпоставка за сблъсъка. Човекът, според близките бил местен политик.

За да се изясни причината за катастрофата, семейството на загиналият младеж, вече е поискало да бъде извършена техническа експертиза. След половин година те все още чакат.

Ето какво разказва семейството на Васил:

„Седем месеца, от случаят до сега, не са ни викали нито в полиция, нито имаме съдебно-медицинска експертиза относно смъртта на нашият син. Затова мислим, че има прикритие на високопоставено лице.“

Бащата на младежът лично е отишъл при съдебният лекар, за да вземе удостоверението което да докаже смъртта на момчето му, но той го отпратил, защото нямал време.

Семейството в продължение на месеци, чака да бъде потърсено от някоя от институциите, която да изясни причината за катастрофата. Свидетели на случилото се, твърдят, че в катастрофата има замесен местен политик, но не желаят самоличността им да бъде разкрита, защото се страхуват. Въпросният политик, според очевидците е Иво Праматаров от Гоце Делчев.

„Ако синът ми е карал с превишена скорост на въпросният десен завой, той би трябвало да излети в реката, а не да се удари в тира.“

Черен джип, управляван от въпросният политик, е изпреварил Васил, усукал е движението, в това време тира е направил опит да завие, за да избегне удара, но не е могъл да вземе завоя.

Според майката на Васил, колата не е ударена челно, а странично. Близка на семейството е помолила Пандурски, да не разгласява истината за случилото се, защото тя и синът ѝ са били заплашени от високопоставено лице.

   

0 коментарa

Виж още