ИМА ЛИ полицейско насилие в Стара Загора?

ИМА ЛИ полицейско насилие в Стара Загора?

Във връзка с разпространената в медиите информация за упражнено полицейско насилие при задържане на мъж заловен с притежание на наркотични вещества, в ОД МВР-Стара Загора ще бъде извършена проверка на случаят.

В сряда, младият мъж бе арестуван за притежание на наркотични вещества.

24-годишният Християн Мавродиев твърди, че по време на залавянето е бил жестоко пребит от полицаите в Стара Загора. Младежът е бил арестуван за притежание на наркотици. Християн твърди, че е бил малтретиран едновременно от трима старозагорски полицаи, преди да бъде откаран в местният арест.

Християн Мавродиев разказва, че : "На 17 август от една бензиностанция ме взеха трима полицаи, отвлякоха ме и ме биха зверски, биха ме с палки, беше много жестоко. В дома ми откриха амфетамини, метаамфетамин и марихуана", признава момчето.

От следственият арест в града припомнят, че около 17.30 ч. на 17 август /сряда/, в района на бензиностанцията намраща се на булевард "Славянски", е била спряна лека кола "Фолксваген Голф".

Своевременно служителите на реда задържали намиращите се в него три лица, като по време на ареста са използвали физическа сила и белезници.

В дома на Мавродиев, намиращ се на територията на град Стара Загора, разследващите са открили топче с тегло 1.5 грама метамфетамин, топче със 7 грама амфетамин, както и 4 грама марихуана. Заедно с него, в сряда са били арестувани и двамата му приятели. След обиск, в дома на едното момче са намерени и иззети синтетични наркотични вещества и марихуана. Полицаите са намерили топче метамфетамин с тегло 2,8 грама, в следствие на което с прокурорска заповед той бе задържан в ареста за 72 часа. Шофьорът на лекият автомобил, с който са заловени е бил освободен от полицията, тъй като у него не са намерени наркотични вещества.

Всички иззети материали по случая са докладвани на Районна прокуратура в Стара Загора и са образувани две бързи полицейски производства за престъпления по чл. 354а от НК.

Мавродиев е задържан за срок до 24 часа, а на приятелят му, 27-годишния старозагорец чиито дом също е бил претърсен разследващите са наложили мярка за неотклонение "Задържане под стража" за срок от 72 часа.

След като бил освободен от ареста, Християн по съвет на адвоката си, е написал жалба до Сотир Цацаров, с оплакването си младежът разказал за нанесен побой от полицията, с който били изтръгнати самопризнанията му за притежание на наркотици.

Според Валентин Димитров - адвокат на Християн Мавродиев, медицинската експертиза доказва, че ударите по тялото на Християн съвпадат с деня и часа на задържането му.

 

Източник: dariknews.bg

   

0 коментарa

Виж още