Инж. Ранов участва в конференция за „Енергийна ефективност и възобновяема енергия”

Инж. Ранов участва в конференция за „Енергийна ефективност и възобновяема енергия”

Инж. Георги Ранов - областен управител на град Стара Загора, днес официално откри Регионалната конференция, чиято тема бе: „Енергийна ефективност и възобновяема енергия”.

Важната среща се проведе в Районната библиотека „Захарий Княжески” в Стара Загора.

Областния информационен център в града на липите, бе организатор на събитието,  което днес бе посетено от представители на общините намиращи се в региона, на МРРБ, бизнесмени и членове на НПО-та.

По време на обръщението с към присъстващите на събитието, инж. Ранов представи анализ на данните, от реализираната на територията на града Програма за енергийна ефективност на жилищни сгради.  Освен в Стара Загора, програмата се реализира и в градовете: Гълъбово, Казанлък, Павел баня, Раднево и Николаево.

Областният управител съобщи, че към настоящият момент, за целево финансиране са сключени над 100 договора. Дейности по обновяване се извършват в 52 обекта, от които вече са 9 са в експлоатация.

Инж. Ранов отбеляза, че взетите мерки по енергийната ефективност „осигуряват по-добри условия на живот на гражданите“ и повишават качеството на живот в областта. Освен това, според областния управител, в следствие на санирането, се удължава и жизненият цикъл на сградите.

 

   

0 коментарa

Виж още