Инспекция на санираните блокове в Казанлък (СНИМКИ)

Инспекция на санираните блокове в Казанлък (СНИМКИ)

Лиляна Павлова - министърът на регионалното развитие и благоустройството и Галина Стоянова – кмет на община Казанлък, направиха съвместна инспекция на санираните жилищни сгради, разположени на територията на ж.к.„Изток“, в града.

Санирането на жилищата, бе реализирано посредством „Национална програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради“.

Николай Златанов – председател на Общински съвет на град Казанлък, Нено Влайков – народен представител, Даниела Коева заместник – кмета на общината, общински съветници, граждани на Казанлък, присъстваха на официалното посрещане на министър Павлова и г-жа Стоянова. Мнозина от присъстващите успяха да получат допълнителна информация за възможностите да се включат в програмата за саниране.

От своя страна министър Павлова, поздрави г-жа Стоянова за добре свършената работа и допълни, че блоковите кито към настоящият момент санират са с височина над 8 етажа, което завишава изискванията към необходимите материали.

Г-жа Галина Стоянова благодари за високата оценка поставена от Лиляна Павлова, но заяви, че „аз не се съм доволна от броя на сдруженията.“ на територията на града. Тя поясни, че към момента са започнали ремонтни дейоности само по 19 блока, а в града има много други, които също се нуждаят от саниране. Стоянова прикани гражданите на Казанлък да бъдат по-активни и да се възползват от тази програма, посредством която страната ни, финансира 100% частна собственост.

Общият брой на сключените договори за финансиране на безвъзмездното саниране на жилищните сгради в община Казанлък е 19. Само за 3 от тях , по Закона за обществените поръчки, все още не е избран  изпълнител. В 12 от тях вече са сключени договори и са открити строителни площадки. При други четири жилищни блока, процедурата се обжалва, като за два от тях КЗК е взел решение и в най-скоро време, предстои сключване на официалният договор.

От управителния съвет на община Казанлък призовават гражданите да се възползват от предоставената им възможност и напълно безплатното да санират своите жилища. Кмета на общината, почни, че правителството вече е осигурило необходимите средства.

   

0 коментарa

Виж още