Истинска загадка! Има ли отвлечено българско семейство или не?

Истинска загадка! Има ли отвлечено българско семейство или не?

Според македонската преса в Тетово е било отвлечено блгарско семейство. За инцидента са съобщили самите съпрузи, които успели да се спасят от пленничеството и на автостоп стигнали до Скопие, където разказали за случилото се.

Семейството е от Кюстендил. Отишли в Тетово за среща с двама местни граждани, които искали да получат български лични документи. Трябвало само да подпишат нямамва документация. Нещата обаче не се развили по план. Единият от тетовците поискал да се ожени за българката. След като жената се възпротивила, единия от местните показал нож и заплашил съпруга й, че ще го намушка, ако не се съгласи. Двамата българи били откарани насила в някакъв хотел в Тетово и, за да не избягат, им прибрали личните карти и парите, разказва Пик.

След известно време смейството успяло някак си да се измъкне от хотела и на стоп да стигнат до полицейски участък, където съобщили за случилото се.

Македонската полиция прави всичко възможно да открие двамата жители на Тетово и да разнищи случая.

От кюстендилската полиция, обаче, нямат никаква информация за това. Ст. комисар Елиан Стамболийски категорично заяви, че не са получавали подобен сигнал. Каза също, че ако от Македония поискат съдействие, ще направи всичко, което му позволява закона, за да окаже помощ.

Комисар Стамболийски споделя, че в интервала 8- 11 септември не е идвала никаква информация за изчезнали български граждани на територията на република Македония.

Той казва, че българските граждани не са длъжни да информират родната полиция какво се случва с тях на чужда територия.

Полицейският служител се отнася скептично към тази информация. Разстоянието между Тетово и Кюстендил е на 300км и е прекалено далеч хората да ходят на пазар в Македония. Македонците, желаещи да получат български документи за самоличност, идват на място в Кюстендил, зарди институциите. Няма логика българи да ходят там поради тази причина.

Надяваме се, че скоро ще имаме по- конкретна информация по случая и виновниците, ако има такива, ще бъдат наказани.

   

0 коментарa

Виж още