Истинското лице на войната в Сирия –разтърсващи кадри (18+)

Истинското лице на войната в Сирия –разтърсващи кадри (18+)

Как да бъде показано нещо, което е прекален ужасно за да бъде видяно? Снимките които ще ви покажем са от пострадалите при обсадата на Алепо. Те са направени от сирийските лекари, спасяващи пострадалите от военните действия сирииски граждани, в подземна болница. Д-р Дейвид Нот, пионерски военен хирург, е автор на снимките, направени с цел да покаже на колегите си, как например трябва да бъде извършена лицева операция, за да бъде възстановено лицето на човек.

Това, което ще видите и прочетете в тази статия, е само частица от напоените с мъка и страдания молитви на пострадалите.

 Това малко момче е претърпяло тежка травма на гръбначният стълб.

На снимките са запечатани изключително травмиращи кадри. На една от тях се вижда момче, чието лице е покрито с бял прах, единствено бялата марля поставена, за да спре кръвотечението от очите му се отличава на фона. На друга снимка е заснето младо момиче, с бяла шапка на главата, цялото ѝ лице, включително и шапката са покрити с петна от кръв.

Тези и други, стресови кадри, няма да ви покажем, тъй като всяка от тези снимки, няма как да бъде видяна, без да причини на хората, особено на децата, истински шок.

Бомбите почти напълно са разрушили болницата в Алепо

Жертвите са хванати в капана на обсадата. Нямат къде да се скрият. Така че, когато започнат поредните  бомбардировки, тези невинни хора и техните деца, остават незащитени.

На снимките се вижда ясно, как целият под е покрит с кървави следи. За съжаление докторите няма как да почистят кръвта, тъй като преди дни, при поредната бомбардировка водопроводната система бе разрушена и сега няма добро водоснабдяване. Много от хирургичните интервенции се извършват директно на пода, тъй като няма свободни легла.

 В източната част на Алепо, момиче чака за лечение в болницата.

„Опасността за сигурността на Запада е, че политиката има реалната власт и може да управлява добри хора попаднали в редиците на Изида, поради простата причина, че ненавиждат Асад. Но ако хората на Запад не виждат реалността на земята, защото медийните организации не желаят да ги обезпокоят, показвайки им истинското лице на войната в Сирия, тогава историята ще бъде скрита или погребана.“, казва д-р Дейвид Нот.

 Тази съчма е от клъстерна бомба и е била извадена от черния дроб на пациент.

   

0 коментарa

Виж още