Историята на хакера, който разби данни за НЛО!

Историята на хакера, който разби данни за НЛО!

Преди 16 години Гари Маккинън е нормален системен администратор в Шотландия, без публична известност, който работи и не създава проблеми на властите. След като прочита книгата „Наръчник на Хакера" обаче в главата му започват да се появяват идеи и планове за нещо различно.Той е откровен, че още преди това е имал влечения в областта на уфологията - интересувал се е от всичко по темата, което има връзка с НЛО.

Гари прочита интервюто на бившата служителка на НАСА Дона Хиър, че в космическия център "Джонсън" на НАСА се пазят сурови, необработени снимки на НЛО, които след това се обработват от специалисти, за да бъдат махнати странните обекти, заснети на тях, преди снимките да бъдат качени официално от НАСА.

Тази информация и софтуерните му умения водят до един от най-големите хакерски пробиви в системата на НАСА и на Пентагона, а името му става известно след залавянето му през 2002 година.

От февруари 2001 до март 2002 г. той съумява да влезе в 97 компютъра на НАСА и на военните в САЩ.

През месец март той е разкрит при опит да смъкне необработена снимка на НЛО от сървър на НАСА и малко по-късно арестуван и разпитан от британските власти.

САЩ желаят от Великобритания да го екстрадират, за да бъде зад решетките  70 години  и да бъде глобен в размер до два милиона долара. Това така и не се осъществява .След дълга съдебна сага, Великобритания окончателно отказва да го екстрадира в САЩ. Според някои това се дължи на факта, че Гари е разкрил много класифицирана информация, която е била използвана като разменна монета.

   

0 коментарa

Виж още