И Борисов е в Прокуратурата за турските ваксини

И Борисов е в Прокуратурата за турските ваксини

Премиерът в оставка Бойко Борисов е призован в Следствието по повод турските ваксини, които скандализираха обществеността и за които здравният министър Петър Москов вече е обвинен, според високопоставени източници.

Припомняме, че преди дни Москов бе извикан в Прокуратурата за показания по случая, в следствие на разпита му бяха повдигнати две обвинения. Заместникът му Адам Персенски също е обвиняем.

И двамата са обвинени в опит да облагодетелстват Министерството на здравеопазването на Турция като предостави дарение- ваксина срещу туберкулоза БЦЖ и така да се обезпечи имунизационния календат на Република Турция, заради което са нанесени имуществени и неимуществени щети на МЗ на България.

Второто обвинение е за приемането на дарение от ваксините „Пентаксим“ от Турция. Документите по двата вида ваксини са подписани от целия Министерски съвет и всички министри ще бъдат разпитани, това обчсни Румяна Арнаудова, говорител на прокуратурата.

Според Прокуратурата, този бартер целял облага, нанесла инущетсвена вреда на Министерството на здравеопазването, както и оронване на авторитета на институцията.   

   

0 коментарa

Виж още