Йордан Лечков съди прокуратурата

Йордан Лечков съди прокуратурата

Една от легендите на българския футбол и бивш кмет на Сливен – Йордан Лечков съди прокуратурата. Това стана ясно от делото по (ЗОДОВ) Закона за отговорността на държавата е общините, което бе образувано в окръжния съд в Стара Загора.

То бе образувано по молба на бившия сливенски кмет Йордан Лечков против прокуратурата на България, с исковата си молба Лечков моли съда да вземе решение ответника да му заплати сумата от 543 055, 55 лева. Те са обезщетение за непозволено увреждане чрез незаконни действия. Тези действия се изразяват в отстраняването му от поста кмет на град Сливен и обвинение в извършване на престъпление.

От прокуратурата възразяват, като молят иска да бъде изпратен до окръжния съд в Сливен, тъй като незаконно повдигнатото обвинение е повдигнато на Лечков от окръжната прокуратура в Сливен. Като оспорват и иска за обезщетение, като твърдят, че е неоснователен и липсват доказателства.

Според магистратите в Стара Загора в случая делото трябва да бъде разгледано в окръжния съд в град Сливен, затова и изпращат делото за разглеждане в Сливен.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд Пловдив.

   

0 коментарa

Виж още