Казанлък посрещна гости от Международния конгрес на световните цивилизации

Казанлък посрещна гости от Международния конгрес на световните цивилизации

Казанлък бе посетен от 12 участници в Международния конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм, който се проведе в столицата.
Гостите посрещна Галина Стоянова, кмет на града, в Музея на розата. Кметът запозна присъстващите с националния символ, розата и розовъдството. Г-жа Стоянова подчерта, че по- голямата част от розовото масло в страната се добива в Казанлък, информира Дарик. 


Гостите бяха запознати с Казанлъшаката тракийска гробница, която всъщност е първият български паметник, който официално е вписан в световната съкровищница на ЮНЕСКО и поканени на Празниците на розата през юни следващата година.


Припомняме, че на 29 ноември в София започна Международния конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм. В него участие взеха Красимира Чахова, зам.-кмет на Стара Загора,  и Петър Калчев, директор на Регионалния исторически музей  в града. 
Конгресът е едно от ключовите събития в научната програма на Световната организация по туризъм.


В програмата участие взеха министри от настоящото и предишни правителства. Представители на културата и туризма на редица държави. Всеки един от участниците в Конгреса имаше възможността да запознае останалите с опита, който има страната му и иновациите, които предвижда да използва за устойчив и модерен туризъм.
Във форума участие взеха повече от  100 чужди делегати, сред които министри, заместник-министри на туризма и културата, ръководители на туристически администрации и др.


Казанлък или Долината на розите и на тракийските царе е една от малкото дестинации, които уважаваните чужди гости могат да разгледат след  закриването на Конгреса.
 

   

0 коментарa

Виж още