Каква е причината за смъртта на над 60% от българите?

Каква е причината за смъртта на над 60% от българите?

Български професор направи сензационно разкритие. Той оповести от какво умират над 60% от българите.

Според проф. Арман Постаджиан, много малка част от българските граждани, „усещат болното сърце, а на него трябва да му се обръща внимание“, категоричен е медика.

Данните от проучването му показват тревожна статистика, според която причина за смъртта на над 64% от българите, са коварните сърдечно-съдови заболявания: „Много малка част от хората усещат, кога сърцето им прескача, а на това е необходимо и трябва да се обръща сериозно внимание!“, коментира проф. Постаджиан.

Бъдещия председател на Дружеството на кардиолозите в България – проф. Арман Постаджиан, обясни, че при появата на „предсърдно мъждене“, най-често пулсът на човек се учестява, именно в този момент „трябва да се обърне внимание“ и да се потърси незабавна лекарска помощ. У нас между 25% и 30% от смъртните случаи са причинени от емболия вследствие на така опасното за човешкият организъм предсърдно мъждене, а последствието от това, за съжаление най-често е мозъчен инсулт.

Към тези проценти според проф. Постаджиан е необходимо да бъдат причислени и немалкият брой на случаите на инвалидизация след претърпян мозъчен инсулт. Погледнато от тази гледна точка, проблемът придобива още по-мащабни размери.

Медикът съветва, дори при наличието на най-незначителните симптоми да бъде потърсено мнението на специалист. Така ще можем да придобием по-ясна картина и да предприемем превантивни мерки за подобряването на състоянието на сърцето ни и избягването на фаталният край.

„У нас имаме много добра медикаментозна терапия“, пояснява докторът и допълва, че в България има отлична немедикаментозна терапия, както и „великолепна електрофизиология“, която според проф. Пастаджиан, може да разреши проблемите в известна част от случаите и да даде шанс на много страдащи от сърдечни проблеми българи.

Пациентите живеещи на територията на България, трябва да бъдат добре информирани и запознати, изтъкна проф. Пастаджиан. От решаващо значение при наличието на сърдечно-съдов проблем, според медик,а са не само информираността, но задължително и редовната профилактика, както и ранната и навременна диагностика.  

   

0 коментарa

Виж още