Какво е бъдещето на откритата през 2009 Индустриална зона „Еленино”?

Какво е бъдещето на откритата през 2009 Индустриална зона „Еленино”?

Общинският съветник от „БСП лява България – за град Стара Загора” и лидер на БСП -Валентина Бонева, зададе на кмета на старозагорската община - Живко Тодоров въпрос, свързан с функционалността на откритата през 2009 година Индустриална зона „Еленино”, в която бяха вложени над 2 млн. лв. по програма ФАР. Питането възникна в следствие на бъдещ проект по изграждането на индустриална зона на терените на „Летище Стара Загора” ЕАД.

Бонева припомни и думите на Божидар Лукарски - министър на икономиката, а именно че „настоящите усилия на министерството са насочени към възможността за изграждане на индустриално-икономическа зона по подобие на икономическата зона „София-Божурище”, където да бъдат привлечени инвеститори, които да подпомогнат социално-икономическото развитие на региона”.

Лидера на БСП, очаква кметът на Стара Загора да отговори на питането още на утрешната сесия и да обясни на всеослушание дали и до колко е наясно ръководството на Общината с намеренията на министерството на икономиката, както и на какъв етап към настоящият момент е реализацията на идеята.

Според Бонева създаването с подкрепата и прякото участие на държавата на индустриална зона вероятно би била добра стъпка за заетостта на жителите на града, тъй като един от най-големите проблеми в Общината е намирането на работа и доброто и коректно заплащане.

Междувременно, общинският съветник от „БСП лява България – за град Стара Загора”, коментира „че нито на централно равнище, нито в общината управляващата коалиция предприема конкретни решения в тази посока.“ Бонева счита, че към момента както  Министерството на икономиката, така и общината не са предприели съответните мерки за случващото се. Лидерът на БСП изтъква, че има вероятност това да се окаже поредното „нереализирано намерение, както в с. Еленино“.

Социалистите изнесоха информация, гласяща, че днес „206-те декара общинска земя край старозагорското село Еленино, обявени от управлението на ГЕРБ“ преди 7 години са покрити с бурени.  

   

0 коментарa

Виж още