Какво не сте длъжни да правите!

Какво не сте длъжни да правите!

Когато не желаете, не сте длъжни да кажете "ДА". Абсолютно всеки трябва да знае, че може да откаже, когато не се чувства комфортно в дадена ситуация и никой и нищо не биха могли да го накарат да върши нещо на сила. Тайната рецепта се крие в краткият и ясен отговор  „НЕ“, който за съжаление много малко хора си позволяват да използват.

Вероятно често ви се налага да правите неща, защото се ТРЯБВА! Ако е така прочетете тази статия, сигурно ще откриете нещо любопитно, което да подобри междуличностните Ви взаимоотношение с околните.

Ваш близък, приятел или член на семейството ви изисква нещо от вас или защото, чувството ви за вина е по-голямо от желанието ви за лично щастие? Не говорим за егоизма в най-чистата му форма, а за това дали сме длъжни на другите или не сме. В следващите редове ще прочетете 10 неща, които НЕ СТЕ ДЛЪЖНИ ДА ПРАВИТЕ  за когото и да било:

1. На никого не дължите обяснение за собствените Ви ценности и приоритети.

2. Когато искате да кажете „Не!“ - направете го.

3. Знайте, че вашето решение е най-важно и вероятно най-правилно в конкретната ситуация.

4. Винаги ще има някой, който ще любопитства за личните Ви взаимоотношенията, не сте длъжни да давате отчет на никого.

5. Не дължите обяснение за вашите лични контакти без значение от ситуациите в които попадате.

6. Велико е да окажеш помощ на нуждаещите се, без да искаш и без да очакваш нещо в замяна.

7. Когато за да помогнете на друг човек бъде трябва да е за сметка на вашето лично щастие си споменете. че не дължите помощ на всеки срещнат. Въпрос на личен избор е.

8. Бъдете убедени в това, че заслужавате най-доброто от живота.

9. Не давайте напрани обяснения на онези, ще спрат реализирането на мечтите Ви.

10. Ако все още не сте срещнали своята половинка, а искате това да се случи, и особено ако вече минавате 30-те години, всеки един от изборите и приоритетите, ще породят много критики в околните които ви мисля само най-доброто, е знайте, че отново не дължите обяснение!

 

Източник: dnes.bg

   

0 коментарa

Виж още