Какво представляват интернет троловете?

Какво представляват интернет троловете?

Мрежата предоставя на милиарди хора по света анонимно, да публикуват какво и където си пожелаят.

Днес ще ви споделим малко повече за така наречените  "интернет троловете" и защо толкова много от хората „обичат да мразят“.

Далеч не всеки, потребител който публикува в интернет нещо негативно е задължително трол.

Н якой хора искрено се влияят от нещата, за които пишат. Освен това има и такива които не публикуват хейт, а просто градивна критика. Тези хора не са на обект на днешната тема.

Троловете са тези, които публикуват нещо негативно, само и единствено, за да провокират някакъв отговор или негативна реакция у събеседника си.

Вероятно се чудите защо се случва това?!

Голяма част от коментарите които четете в интернет и чиито автори са различни тролове, са предимно платени, особено когато става въпрос за политика.

Ярък пример за това е правителството на Китай, което плаща на тролове, които публикуват по 500 милиона трол коментара ежегодно. Целта на негативните и често ценични коментари е общественото мнение да бъде манипулирано.

Разбира се това не се случва само в Китай, има го и в България.

 Сигурно сте попадали на новинарски сайтове и сте забелязали, че в коментарите за новина, която няма нищо общо с политиката, се среща информация за една или друга партия от анонимен или току-що регистриран потребител.

Провеждани са редица психологически проучвания на интернет тролването и данните показват, че мнозинството от хората, които редовно тролват в интернет пространството всъщност са нарцисисти и психопати. 

Когато с естествения стремеж на всеки човек да бъде център на вниманието, се свържат тези две характеристики, резултата са хиляди коментари, лишени от причина, логика и смисъл. Коментари, които с много думи не казват абсолютно нищо, но пък написаното въздейства върху читателите по неприятен начин.

По какъв начин е най-правилно да реагирате, когато някой започне да ви тролва?!

Психолози съветват, че най- добрата реакция срещу тях е да не предприемате нищо или казано другояче да ги убиете с мълчание!

 

Източник: vesti.bg

   

0 коментарa

Виж още