Какво се случва със Сливенските сиамски близнаци?

Какво се случва със Сливенските сиамски близнаци?

От болницата вчера информираха, че близнаците от Сливен все още няма как да бъдат разделени. Състоянието им остава непроменено. Според експертите, направили необходимите прегледи и изследвания, децата могат да бъдат разделени едва след навършване на 10 месеца.

Случая придоби гласност след като стана ясно, че майката е едва на 14 години и е  втора братовчедка на бащата на децата.

Д-р Мартин Бозуков споделя, че не е имал подобен случай в цялата си 30 годишна практика. Лекарите са категорични, че генетичните трансформации са в следствие на кръвосмешението.

Младата майка обвинява лекарите и старото оборудване за това, че не са разбрали по- рано за аномалията. По- умните глави, обаче знаят, че кръвосмешението винаги дава дефект в плода, бил той видим или невидим. Тази практика трябва да бъде спряна.

Точно във връзка с този случай, стана известен и факта, че в с. Мечка голяма част от децата се раждат с увреждания заради традиционните при тях кръвосмешения.

Историята на рода идва от гръцкото село Софу, след което се преселват в Турция. От 50 човека дошли на територията на с. Мечка, в момента те наброяват 1000 души. Запознати твърдят, че уврежданията при техните деца са изключително висок процент. За съжаление не е направена официална статистика за това.

Общността не позволява бракове с хора от други родове. Женят се братовчеди, чичовци с племенници, дори интимности между деца и родители не са забранени.

Поради тази причина има много малформации при родените от тези отношения деца- едни не могат да ходят, други не могат да говорят, трети умират още в ранна възраст и т.н.

Честа практика е бащата да не се посочва в акта за раждане на детето, за да може майката да получава помощи. Държавата има голяма вина в това, че не е установила причината за малформациите в тази общност и данъкоплатците са длъжни да издържат деца, които не е трябвало да се раждат.  

   

0 коментарa

Виж още