Как да освежите апартамента си през лятото

Как да освежите апартамента си през лятото

Лятото е сезонът на ремонтите. Сега хората се заемат с освежаването на апартамента си или цялостното му преустройство. Това дава много възможности, както за подмяна на подовата настилка, така и за освежаване на вътрешният интериор. Можете изцяло да промените интериора на стаите - кухнята, банята, тоалетната, детската стая, спалнята и да не забравяме терасата. 

Основен ремонт на вашия дом

По-светлите нюанси дават една пространственост и светъл вид. Шареното радва, но ако е прекалено може да разсейва и е по-подходящо за спалня или детска стая. За да постигнете едно добро освежаване на вашият дом са ви необходими и добри майстори. Ако искате пълна промяна или просто освежаване, е добре да потърсите фирма за основен или освежаващ ремонт на апартамента. Добрите майстори могат да ви дадат много съвети за преустройството на вашето жилище. Най-важното е, каквото направят да е трайно и устойчиво. Ако използвате евтини бои например, цветовете може да избледнеят с времето по-бързо.

Ако използвате нискокачествени мазилки, могат да започнат да се ронят. Пропускането на някои процедури, може да даде различен отенък на цвета. При използването на една и съща боя върху различни повърхности, можете да получите различен нюанс.

Ако искате по-луксозен ремонт на апартамента или имате по-специфични изисквания, е добре да се обърнете към интериорен дизайнер. Той може да направи 3d модел на апартамента ви. На него можете да видите мебелите, стените, тапетите, боядисаните стени и таван. Може да постави мебели и прозорци, така както те биха изглеждали в завършен вид. Много често това съвпада, с начина по който ще изглежда след ремонтните дейности.

Подови настилки

Ремонта на пода ви позволява да подмените изцяло и подовата настилка. В момента на пазара се предлагат огромно разнобразие от подови настилки. Можете да сложите различни видове балатуми, ламиниран паркет, дюшеме, плочки, мокети и др. Естественият паркет е особено предпочитан от по-заможните хора, тъй като е по-дълготраен. Също така дава по-естествено усещане в дома и аромат на дърво. Други варианти са трислойния паркет или по-нестандартни подови настилки.

Имайте предвид, че дюшемето и масивния паркет поемат влага в жилището и е добре да преседят известно време в помещението. Това обикновено е около 2 седмици. Основният ремонт включва също и смяна на тръбите, осветителната инсталация, осветителни тела и дограма. Преработката на банята е една изцяло отделна тема, с много тънкости и особености. Там е необходимо да се изберат по-качествени продукти, за да не се налага да се ползвате от гаранции. 

Банята

При банята избора на плочки е едно от най-важните неща. Там може да се използва и гранитогрес, облицовъчни плочки, стъклокерамични мозайки и др. Смесителите за баня са особено важни. На пазара се предлага и голямо разнообразие от мивки, вани, сауни, душ кабини, паравани, огледала, сифони, вентилатори и др. 

При необходимост се сменя и тръбопровода в банята, както и осветлението и ел. инсталацията. Можете да превърнете банята си в нещо прекрасно и да не ви се излиза от нея.

Топлоизолация

Лятото се прави и топлоизолация. Ако нямате такава е препоръчително заедно със смяната на дограмата да направите и това. При махане на прозорци, след това следва измазване от вътре и от вън. Изолацията изисква много специфични неща. Малко повече информация за това, можете да намерите на сайта на patistroi. Ако наемете добри майстори те могат да свършат тази работа вместо вас. Тогава няма да се налага да мислите за топлоизолационни панели, EPS стиропори, XPS, неопор, фибран и други материали. Това е работа на майсторите. 

Инвестицията в саниране на жилището ще ви даде много за години напред. Много от фирмите дават по над 10 години гаранция. Това зависи и от качеството на материалите и тяхната дебелина. По-дебел и твърд материал обикновено означава по-висока устойчивост. А това значи и по-дълъг живот. Топлоизолацията не само задържа топлината в дома, но задържа и хладнината през лятото. Тя предпазва и конструкцията на сградата от неблагоприятни атмосферни влияния.

 

   

0 коментарa

Виж още