Как канабисът вреди на работата?

Как канабисът вреди на работата?

За първи път учените са потвърдили, че пушещоте канабис, които вдишват малко количество е по-малко вероятно да се спрат на задача, която изисква малко повече усилие. Това повишава подозренията, че продължителната употреба на канабиса може да се отрази зле на мотивацията на личността, пише Daily mail. Ръководителят на изследването д-р Уил Лоън, заяви: "Това е първият път, в който е доказано с подходяща методология, че пушенето на канабис влияе на мотивацията за работа." В изследването взимат участие 57 доброволци, разделени в две отделни проучвания.

В първото изследване 17 души, употребяващи канабис, го вдишват през балон и им се дава шанс да изберат между две задачи, които ще им донесат различна сума пари.

За решаването на по-лесната задача, натичскайки с пръст бутон 30 пъти за 7 секунди, им дава печалба от 50 пенса. Втората и по-сложна задача им дава до 80 пенса до 2 паунда, при решаването и. Втората група повтарят тестовете, само че им се дава да вдишват „плацебо“ канабис.

Ученият Вал Къран казва: „Хората, които пушат канабис е по-вероятно да изберат по-лесната задача.“

Резултатите от опитите доказват, че употребявашите канабис доброволци, са не по-малко мотивирани от тези, с плацебото. Но авторите на изследванеот обясняват, че е нужно да се направят доста повече изследвания, преди да могат да се извадят окончателни изводи.

   

0 коментарa

Виж още