Калфин: България трябва да е с неутрална позиция по повод Русия и НАТО

Калфин: България трябва да е с неутрална позиция по повод Русия и НАТО

Ивайло Калфин, кандидат за президент на АБВ, изказа мнение на на среща с Национално движение „Русофили“, че отношенията на България с Русия са изключително важни и не трябва да се развалят под никакъв предлог, но не би трябвало и да се противопоставят на сътрудничеството ни с НАТО. Добрите отношения с по- влиятелноте държави само биха били един голям плюс за България като членка на НАТО. Грешка е занемаряването на добрия тон и отношения между двете държави.

Калфин изрази притеснението си от увеличаването на напрежението в района анЧерно море. Виншната ни политика трябва да е насочена към намаляване на това напрежение, а не към разпалване на нови конфликти.

Калфин горещо препоръчва да поддържане активни отношения със съседните ни държави и да събюдаваме сътрудничество и взаимопомощ, в никакъв случай конфронтация. Никой няма полза от увеличаване на напрежението.

Според него притеснителен е и факта за т. нар. съвместна охрана на небето на страната. Калфин е категоричен, че никой друг, освен българските военни трябва да бъдат единствените охранители на нашето небе. Те не биха допуснали каквито и да био инциденти, водещи до конфликтни ситуации.

На Ивайло Калфин бе зададен въпрос, касаещ приобщаването на българите от Молдова и Украйна. Той дебело подчерта, че точно бесарабските българи са тези, които са нужни на България. Вместо да се осигурява работа на бежанци, можем да предложим работни места на младежите бесарабски българи и да ги привлечем да останат тук, посредством осигуряването на стипендии и подходяща работа.

   

0 коментарa

Виж още