Калфин: Време е българското производство да бъде стимулирано от държавата

Калфин: Време е българското производство да бъде стимулирано от държавата

На срещата си с гражданите от Панагюрище Ивайло Калфин, кадидат за президент на АБВ, изрази позицията си, че е крайно време държавата да стимулира добавянето на стойност в българската икономика.

Според него е необходимо да се запази голяма част от производствения процес  тук, така ще може да се увеличи себестойността на икономиката.

Калфин смята, че ролята на президента е предимно стратегическа. Той, гледайки надпартийно, трябва да направи стратегически план за организиране и развитие на темите, вълнуващи обществото, както и за включването на всички отговорни институции. Президентската институция е най- добрата среда за дискусия между отделните партии. Няма как президентът да каза на министрите как да действат, но може да обедини всичко от тях и от гражданското общество и така да се търси начин за национално съгласие по всички важни за страната теми.

Важно е дискутираните теми да са на надпартийно ниво и да са в интерес на всички. Такива са икономиката, регионалното развитие, борба с демографската криза са задължителни въпроси за българския президент, смята Ивайло Калфин.

   

0 коментарa

Виж още