Калфин лобира за задълбочен поглед над ТТИП, България вече казва 'Няма да подпишем'!

Калфин лобира за задълбочен поглед над ТТИП, България вече казва 'Няма да подпишем'!

Не трябва държавата ни да сервилничи пред никого, коментира Ивайло Калфин по повод предстоящото подписване (ТТИП). Общинският съвет в Карнобат е дал своята препоръка за въздържание от подписване на ТТИП. Известно е, че още две общини имат подобно становище по този въпрос. Калфин призовава българското правителство да разгледа задълбочено споразумението. Според него в сегашния си вид ще се отрази пагубно на жиота в страната.

В случай на подписване на споразумението, българския пазар ще бъде залят с американски стоки, а ние, разбира се, нямаме тази възможност. Калфин призовава управляващите да поставят националния инетерес над всичко.

Той е категоричен, че колкото повече угаждаме на Америка, толкова повече няма да ни зачитат.

Междувременно в социалната мрежа се появи събитие, което приканва за забрана на ТТИП и СЕТА. Според организаторите това споразумение ще невреди на трудовите права, на екологичните стандарти на страната, на безопасността на храните и останалите стоки. Ще окаже влияние върху политиката, икономиката и здравеопазване, образование и много други области. Подчертава се, страната няма какво да спечели от това споразумение.

"Нека не допуснем да ни продадат за жълти стотинки! Нека ясно изразим позицията си! Стоп на СЕТА и ТТИП!

 

Елате на 16-ти октомври, в 16 ч., в известната градинка пред Кристал и покажете червен картон на СЕТА и ТТИП!

 

Организатори: Сдружение "Солидарна България", Екологично сдружение "За Земята", Гражданска инициатива за забрана на шистовия газ в България, Коалиция „България без ГМО“, Инициативен комитет „За чиста България“"

   

0 коментарa

Виж още