Каналите за трафик се активизират!

Каналите за трафик се активизират!

Каналите за трафик на мигранти през България се активизират през последните дни. До няколко дни ще бъде направено специализирано звено за пресичането им.

Тази новина Бъчварова допълни, че нужните  към момента сили са разположени на границата. Скоро към МВР ще заработи и общо звено по предотвратяване на трафика. 

"Център за борба с трафика, анализа, обработката, съответните препоръки, планирането на действието ще се извършва в това звено. Досега работеха отделните дирекции, сега ще съберем всички на едно място, за да можем по-активно да работим по трафикантските мрежи", даде информация Бъчварова. 

По линия на поисканата от ФРОНТЕКС помощ, скоро се очаква 60 офицери от Полша и техниката, нужна за тяхната работа. 

Динамичен е напливът на мигранти, каза още МВР министърът. Каналите се активизират и цената, която се заплаща вече е по-висока. 

"Преди малко говорих със сръбския вътрешен министър, който ме увери, че те регистрират намаляване на притока от България и преориентиране на потоците, които те следят, през други държави. И това мисля, че е една добра новина", каза Румяна Бъчварова.  съобщи на брифинг в Министерски съвет вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова.

Полицейски операции за нелегални имигранти ще се провеждат през определени периоди, за да ограничим максимално хората, които преминават нелегално през територията ни, увери Бъчварова. 

Тя съобщи, че при направена снощи специална операция срещу нелегалната миграция в района на Женския пазар в София повечето проверени са били легални. 

"Осем души са задържани без документи. Ние не можем да ограничим придвижването на хората, които са минали процедурата за получаване на статут и се опитваме да регулираме тяхното присъствие, така че да не създава проблем на гражданите, обясни министър Румяна Бъчварова.

   

0 коментарa

Виж още