Кандидатурата на Цачева- подигравка или отлична PR стратегия? (ВИДЕО)

Кандидатурата на Цачева- подигравка или отлична PR стратегия? (ВИДЕО)

През седмицата, когато ГЕРБ обяви, че общо четирима души са достойни за позицията президент, номинацията, която се състоя в неделя, бе чакана с нетърпение.

Минути след нея, след като партията обяви, че най-достойна "майка на нацията" е Цецка Цачева обаче, плъзнаха и първите реакции в социалната мрежа. 
Потребители признаха, че възприемат тази номинация като подигравка със суверена на България. Други споделиха, че "визията" на Цачева не е достойна за позицията. Трети съвсем директно обявиха председателя на българския парламент за "травестит". 

Публикуваме някои от коментарите без редакторска намеса: 

Богомил Бонев: 
"С право я криха толкова дълго. Не е за показване."

Stoyan Tonchev

"Като увяхнали гербери са след публичната номинация на Чечка Чачева. И герберастите не я искат. Излъгали ги, че кандидатът ще бъде жена. Извън кръга на шегата, голям си го вкараха с тая "майка". 
Уж дясна партия, а с премиер член на БКП, а сега и с кандидат-президент член на БКП. От комсомолец към партийна секретарка."

Пехльова Соня

"Плашило за бостана
Тетка Цеца от Драгана." 

Васко Връбчев

"АКО НА СТЕНАТА СИ ПОЛУЧИТЕ СНИМКА НА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА,НЕ Я ОТВАРЯЙТЕ,НЕ Е ВИРУС, ПО- СТРАШНО Е, ПРЕЗИДЕНТ ЩЕ ВИ Е"

Daniela Viyacheva

“Група чуждестранни водещи новинари излезли с декларация, че предпочитат да изригне пак Ейяфятлайокутъл, вместо Tsetska Tsacheva президент.“

Заваляха и вицове със сравнения на Фидел Кастро и Цецка Цачева. Както и отново се появи видеото, което припомня един банкет в миналото, в който г-жа Цачева изпълнява Булат Окуджава и друго, в което видимо в нетрезво състояние същата подканва публиката да изпълнят песента "Цъфнал Гербер". 

Видеата можете да видите ТУК и ТУК

И докато мрежата се подиграва на избора на г-н Борисов и партия ГЕРБ, тази сутрин се чуха и други причини, поради които Цачева е неподходяща за позицията.

Дори самият Радан Кънев обяви Цачева не като десен, а като "ляв кандидат" на партията. След което спомена и че навремето Цачева е била и член на БКП.

В опит да я защити, тази сутрин спряганият като следващ председател, оглавяващ парламента- Цветан Цветанов, се опита да защити Цачева в предаването "Здравей, България" по Новатв. 
"Декларация от 93-та година като член на СДС, тогава Иван Костов е декларирал, че не е бил член на БКП; че не е бил издиган; че не е бил участвал в някакви такива организации оказионни. В последствие, обаче, поне от това, което съм чел от Антон Тодоров, от неговата книга... Там е написано, че след това 87-ма година в приема на членове на БКП, Иван Костов фигурира в този списък." , посочи той. 

"Към 1989 г. всички, които са били на около 35-40 години са минали през БКП. Хората, които са били на една по-зряла възраст всички почти са били членове на БКП. Партията беше държавата". С тези думи още веднъж Цветанов се опита да отхвърли твърдението на лидера на ДСБ. 

Минути след гостуването в "Здравей, България" , обаче, в разрез с думите на Цветанов, в социалната мрежа се появи и събитие, което ни приканва да не гласуваме за Цецка Цачева.
От друга страна опозицята в лицето на Корнелия Нинова определи номинацията на ГЕРБ за президент като "за първи път изглеждат толкова слаби". 

"Аз работя активно в парламента от 6-7 години. Струва ми се, че за пръв път ГЕРБ изглеждат толкова слаби и в позиция, която следва БСП. Те преди в силата си първи издигат хората си, тръгват на дебати, но сега излъчват слабост и се съобразяват с това, което прави БСП", коментира още Нинова.

Борисов заложи позицията си на премиер, ако Цецка не спечели изборите, а Красимир Каракачанов се видя заедно с "майката на нацията" на балотаж. Мнозина споделят мнението, че предварителните социологически проучвания, които бяха категорични, че ГЕРБ ще бъде победител на президентските избори, подсказва за възможни "тайни" договорки, подмяна на вота и дори купуване на гласове. 

И докато ГЕРБ отчитат сериозно количество на зрителски и медиен интерес по повод кандидатурата на Цецка Цачева, потребител публикува забавно видео в мрежата, в което обяснява защо се чувства "мотивиран" от тази кандидатура. 
Видеото можете да видите ТУК

В крайна сметка дали подигравана или хвалена, за момента Цачева е най-широко коментираната тема в България. Вероятно с нейната номинация от ГЕРБ да са целяли именно това.  
 

 

   

0 коментарa

Виж още