Категорично! ТВ7, НЮЗ7 и СУПЕР7 с отнет лиценз!!!

Категорично! ТВ7, НЮЗ7 и СУПЕР7 с отнет лиценз!!!

СЕМ безкомпромисно отсече- трите канала губят лиценза си! В подкрепа на това решение били дадени 4 гласа срещу един против.

Бетина Жотева е автор на предложението. Съветът обоснова своето решение с думите, че въпросните медии залагат предимно на нови реклами за сметка на стари продукции и програми, докато останалите канали инвестират паралелно и в нови предавания, и в реклами. Според СЕМ всички трябва да играят по едни и същи правила, съобщава Пик.

Телевизионният пазар е достатъчно труден в момента, за да се позволява на едни медии да нанасят удари под кръста на другите медии.

Не е тайна, че през последните дни усилено се говори, че обявената в несъстоятелност ТВ7 се възражда и на екрана ще грейнат хитови авторски предавания.

Категоричното решение на медийния регулатор опровергава плъзналите слухове за прераждането на телевизията.

Трябва да си припомним, че телевизията в продължение на месеци нарушава лицензията си с факта, че не излъчва собствени предавания, а това е в ущърб на продуциращите външни продукции. Медията непрекъснато повтаря едни и същи предавания без да плаща за тези повторения. Точно заради тази причина СЕМ има законното право да отнеме лиценза на ТВ7. Добре е и външните продуценти да търсят възмездие с помощта на медийния регулатор, информирайки го за незаконното повторение на техни предавания.

Слуховете за новото стартиране на телевизия ТВ7 няма как да бъдат истина, щом като преди повече от месец започна разпродажбата на студията на медията почти за жълти стотинки. След намесата на частен съдебен изпълнител, тяхната цена беше намалена с почти един милион лева.

Никой не може да си позволява подобни своеволия, още повече, когато става дума за обществена медия. Медийният регулатор е категоричен в становището си и няма да отстъпи от позицията си. Правилата са си правила, те са за всички и всички са задължени строго да се придържат към тях.

   

0 коментарa

Виж още