Кмета на Община Казанлък се срещна с новия Старозагорски митрополит

Кмета на Община Казанлък се срещна с новия Старозагорски митрополит

Г-жа Стоянова - кметът на казанлъшката община посрещна новоизбраният митрополит на Старозагорската епархия – Киприан, както и представители на ръководството. Тя приветства своите гости с думите: „Добре сте дошли! Посрещам Ви на Игнажден с много надежда и радост!“.

По време на срещата в град Казанлък, Негово Високопреосвещенство Киприян бе заедно с отец Петко Мотев - архиерейски наместник на град Казанлък. Именно той е човекът, вдъхнал на Киприян вяра в Бога от най-ранна възраст. Едва 11 годишен, Киприян потърсил свещеника в божият дом.

Старозагорският митрополит сподели с кметицата своите скъпи спомени от детството за първото богослужение и първото посещение в Храма Господен. От своя страна г-жа Стоянова разказа на своите гости за големият успех на град Казанлък и наградата която тази година бе връчена от Министерството на туризма, за културно-историческото наследство което града е съхранил през вековете.

В края на официалното рандеву, Галина Стоянова връчи на старозагорският митрополит Киприян почетния знак на града на розите – Знака на Тракийката.

Негово Високопреосвещенство Киприян подари от името на Епархията в град Стара Загора Епархийското знаме с ликът на Свети Игнатий Старозагорски, както и Светата Библия. 

 

 

   

0 коментарa

Виж още