Кметът на Казанлък взе участие в КМВРЕ

Кметът на Казанлък взе участие в КМВРЕ

Кметът на община Казанлък - Галина Стоянова, която е член на делегацията на страната ни, бе избрана от Националното сдружение на Общините да се включи в Конгресът на местните и регионалните власти на Съвета на Европа (КМРВЕ), по време на срещата в Страсбург, Франция. В периода между 19 - 21 октомври, ще бъде проведена 31-та Сесия на Конгреса. „Етика и прозрачност на местно и регионално ниво“ е темата, която организаторите са избрали за тазгодишното есенно заседание в Двореца на Европа.

Освен Стоянова, в делегацията на страната ни ще вземат участие и кметовете на други български общини: Дилян Млъзев - кмет на град Елена, Арбен Мименов - кмет на община Сатовча, Никола Белишки - кмет на община Панагюрище. В делегацията ще се включат и председателят на Общински съвет град Самоков - Силвия Стойчева, експерта в НСОРБ - Диана Кънева, както и Красимира Германова - председател на Общинският съвет в град Созопол.

Всеки един от заявилите желание за участие, ще бъде разпределен в съответната Камара на конгреса, а именно: Камарата на регионите и Камарата на местните власти.  Кметицата на Казанлък - Галина Стоянова, е разпределена в Камарата на местните власти. Стоянова е избрана за титуляр в Комисията по актуални въпроси, а в Комисията по мониторинг е посочена като заместник.

Предстоящата сесия на Конгреса поставя началото на работата за предстоящия мандат за периода от 2016 г. до 2020 г.

Абсолютно целия състав на делегацията на Република България за предстоящият мандат е по предложение на Управителния съвет на НСОРБ. Съставът се определя в зависимост от изискванията на Хартата, както и според резолюцията на Конгреса на местните и регионалните власти на Съвета на Европа. Всяка една от избраните делегации задължително трябва да отразява баланса, бил той географски, политически, регионален или местен в съответната държава, важна роля е отредена и на равенството между половете.

КМРВЕ е основан през 1994 г. и основната му цел е да следи за прилагането на принципите на Европейската харта за местно самоуправление.

 

   

0 коментарa

Виж още