Кметът на Трън проговори!

Кметът на Трън проговори!

Станислав Николов - кмета на Трън, срещу когото родителите на 6-годишният Ивайло повдигнаха обвинение, с мотив че е блъснал синът им с джипа си, за пореден път отрече да го е направил. Според Николов, малкият Ивайло сам се е ударил в задната част на колата му.

Ето какво точно разказа за случилото се кмета: „Разминавам се с училищния автобус и чувам някакъв удар в задната част на автомобила. И виждам паднало дете отзад. А джипът беше с роубари, знаете има едни железа. За лош късмет детето се удря със стомахчето в джипа. Шестгодишните деца казват, че имат много слаби стомахчета.”

Инцидента се случи на 13-ти ноември 2015 г. пред двора на местното училище. Детето оцелява по чудо след злополуката. Днес Ивайло е с изваден далак и половин черен дроб.

Жители на Трън заявиха, че непосредствено след злополуката са били заплашвани, за да не дадат показани по делото в съда.

Един от очевидците на случилото се е Любка Лазарова. Тя също твърди, че  многократно е била заплашвана от кметския наместник на селото: „Каза, че ако дам показания и кажа истината какво се е случило, ще се случат много лоши неща с мен, че ще пострадам, може и да не съм срещу живите”,

Кметският наместник не отрича, че е в близки отношения с кмета Станислав Николов.

От своя страна, кметът на Трън категорично заяви че, „говори само глупости тази жена. Може да питате всеки в града – не е стабилна нищо, че не е освидетелствана с документи“.

След като свидетелите проговориха, от прокуратурата заявиха, че ще им дадат повторен шанс и ще изслушат отново разказите на всички.

Паралелно срещу Станислав Николов е започнало и разследване за подбуждане към лъжесвидетелстване.

 

Източник: NOVA

   

0 коментарa

Виж още