Кметът Стефан Дамянов се срещна с директорите на училищата, предвидени за саниране по Оперативна програма „Регионално развитие"

Кметът Стефан Дамянов се срещна с директорите на училищата, предвидени за саниране по Оперативна програма „Регионално развитие"

Кметът Стефан Дамянов се срещна с директорите на седемте казанлъшки училища, които са включени в проекта „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в учебни заведения от община Казанлък” по Оперативна програма „Регионално развитие”, решението за одобряването на проекта и неговото финансиране по Оперативна програма „Регионално развитие”. Проектът предвижда в ОУ „Георги Кирков” да се направи топлоизолиране на външни стени, реконструкция и топлоизолиране на покрива, подмяна на старата дограма в сградага. В сградата, в която се помещават ОУ „Никола Вапцаров” и гимназия „Петко Стайнов”, ще бъде направено топлоизолиране на външни стени, реконструкция и топлоизолиране на покрива и на подова плоча към неотопляем сутерен, подмяна на старата дограма и на горивната база, подмяна на стари осветителни тела с нови енергоспестяващи. Проектът за ПМГ „Никола Обрешков”включва топлоизолиране на стени, реконструкция и топлоизолиране на покрива на сградата, топлоизолиране на подова плоча и подмяна на осветителни тела с енергоспестяващи. В ОУ „Чудомир” по проекта ще се направи топлоизолиране на външни стени, реконструкция и топлоизолиране на покрива на сградата. Със средствата, одобрени по проекта за сградата, в която учат учениците на ХГ „Св.св.Кирил и Методий” и на ОУ „Мати Болгария”, ще бъде подменена старата дървена дограма, ще се направи топлоизолация на покривната плоча, топлинно изолиране на неотопляемия сутерен, както и подмяна на остарелите и неефективни зидани котли на дизелово гориво с два нови водогрейни котела, предназначени за работа с природен газ, както и ще се извърши подмяна на щрангове на отоплителните тела. Общата стойност на проекта е 3 566 992,58 лв., от която безвъзмездната финансова помощ е 3 031 943,70 лв. Планираното начало на проекта е януари 2011 г., а краят – ноември 2010 г. Директорите на всички училища, присъстващи на срещата с кмета на Община Казанлък Стефан Дамянов, получиха специални покани за 1 ноември – Деня на народните будителии. Празникът ще бъде отбелязан по нетрадиционен начин – на всички дейци на просветата, науката, културата, изкуството, на читалищното и билиотечното дело Община Казанлък подарява спектакъл на „Боси в парка” по Нийл Саймън, постановка на театър „Любомир Кабакчиев” – Казанлък. Кметът Стефан Дамянов покани лично директорите на учебни заведения и на своя отчет за 7-годишния период на управление, който той ще представи на 4 ноември от 18.30 часа в ДК „Арсенал”.

   

0 коментарa

Виж още