Коалиция “КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“: Регистрацията ни за референдума вече е факт

Коалиция “КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“: Регистрацията ни за референдума вече е факт

Коалицията “КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“ се похвали, че са  регистрирани вече в ЦИК, подкрепяйки референдума, иницииран от екипа на шоуто на Слави. Представителите на коалицията твърдят, че с това искат да засвидетелстват на обществеността, че се стремят към обединение на нацията.

Мариана Тодорова, зам.-председателят и говорител на ПГ на АБВ, каза, че референдумът е един вид провокация към политиците, защото цели смяна на политическия модел в страната. Коалицията заема позиция в подкрепа и на трите въпроса, които ще бъдат поставени на референдума. От АБВ се стремят към облекчаване на начина за провеждане на допитванията до народа, както и за валидност от 40%, при която за подписката да се изискват 300 000 подписа, а не  500 000.

От коалицията призовават  хората да дадат своето „да“ и за трите въпроса, въпреки, че според тях смесената избирателна система е по- подходяща, защото така се съхранява пропорционалният характер и същевременно се издигат нови личности.

Дилов-син, почетен председател на ПП „Движение Гергьовден“, също заяви своята подкрепа за референдума, като обясни, че референдумът ще даде възможност за свикване на Велико народно събрание, което пък ще промени Конституцията така, както в момента се обсъжда.

Той също подчерта изкуствено завишените изисквания за валидност на референдумите у нас. Точно поради тази причина има нужда от мобилизиране на усилията на всички, независимо от това дали се интересуват или не от политиката. Дилов призова избирателите да следят внимателно във всички секции дали се дават и двете бюлетини- за референдума и са избор на Президент. Знаете, че на последните избори, съчетани с референдум често бюлетината за референдума се спестяваше.

Трябва хората да разберат, че много неща могат да зависят от техния глас, а не както политиците се опитват да ни убедят, че цялата власт е съсредоточена в тях.

Румен Петков, зам.-председателят на ПП АБВ, също коментира темата. Той заяви, че факта, че само АБВ подкрепя референдума е обезпокояващ. Това показва, че всички останали определено не гледат сериозно на гражданското общество в страната и не искат да чуят гласа му.

   

0 коментарa

Виж още