Кобрата- претендент за пояса на Кличко

Кобрата- претендент за пояса на Кличко

Кубрат Пулев ще влезе в двубой с нигериеца  Самюъл Питър за титлата на Световната боксова асоциация на 3-ти декември в зала „Арена Армеец“. За това информитаха организаторите на двубоя за Офнюз.

Този пояс е изключително авторитетен, особено след като негови притежатели са били братята Кличко, Дейвид Хей и др.

Интерконтинентална титла е шанс за победителя да стане световен шампион.

Кобрата определено е ключов претендент за титлата на Международната боксова федерация, но спечелването на пояса ще направи класирането му по- успешно в  WBA и ще го тласне още по- близо до световната титла.

Според запознати, това е двубой, който трябва да бъде увенчан с титла. Промоутърът Кале Зауерланд гарантира, че са безкрайно щастливи да потвърдят, че поясът- награда за интерконтиненталната титла на WBA ще присъства на линията в момента,  в който двете големи звезди от тежка категория се появят на ринга на 3 декември в залата  в София.

Бълагринът Ивайло Гоцев, който живее от години в Америка, защитава интересите на Питър, по- известен с прякора Нигерийския кошмар. Питър има 36 победи от 41 мача.

Пулев споделя, че е много щастлив и горд от факта, че ще се боксира в България. Призна, че противникът му е силен и опасен, но въпреки всичко ще бъде победен.

   

0 коментарa

Виж още