КОВАРНА БОЛЕСТ свали Селена Гомез от голямата сцена

КОВАРНА БОЛЕСТ свали Селена Гомез от голямата сцена

Талантливата певица прекъсва снимките във филми, няма да участва и в концерти.

За огромно съжаление на милионите почитатели по света, красавицата Селена Гомез, към момента не успява да пребори сериозното автоимунно заболяване, от което страда и публично заяви, че напуска сцената, пишат от blitz.bg.

Гомез стана популярна покрай сериал на Дисни, страда от лупус. 24-годишната американска актриса и певица обяви, че засега се оттегля от кариерата си, за да се посвети изцяло на здравето, съобщават от bloknot.ru, позовавайки се на американски медии.

Тя сподели, че спешно се налага да следи здравословното си състояние, за да не прогресира болестта. През 2014 г. Селена направи кратко прекъсване и отново изостави снимките и останалите участия. Този път от думите ѝ става ясно, че това да продължи по-дълго и дори не се знае дали отново звездата ще се върне към кариерата си.

„Искам сега да се фокусирам само върху здравето си, затова реших да прекъсна кариерата си. Лупусът е автоимунно заболяване, което води много други проблеми със себе си. Затова засега се оттеглям”, заяви Бившата приятелка на Джъстин Бийбър.

Системният лупус еритематозус, наричан от медиците още вълчанка, представлява системно автоимунно заболяване, то може да засегне всеки орган или система на човешкото тялото.

При всички автоимунни болести имунната система, която нормално е предназначена да предпазва организма от чужди тела, тъкани и инфекциозни агенти, и др. всъщност напада собствените тъкани и органи на тялото). В следствие на този процес се образуват автоантитела атакуващи срещу съединителната тъкан на организма.

Последиците от това предизвикват системно възпаление, което уврежда тъканите и органите в човешкия организъм.

Коварната болест може да засегне абсолютно всяка част на тялото, но най-често сериозно уврежда: сърцето, бъбреците (лупусен нефрит), бели дробове, кръвоносни съдове ставите, кожата, мозъка (нервна система), както и различни комбинации от органи.

   

0 коментарa

Виж още