Кои са жертвите на кървавият терор в сърцето на Европа?

Кои са жертвите на кървавият терор в сърцето на Европа?

Националния празник на Франция вчера се превърна в черен ден не само за Ница, но и беляза с кървавите си следи целият свят. 

Братът - Джабер Булел, отрече 31-годишния Мохамед Булел обвинен за терористичната атака вчера в Ница да е виновен за случилото се. Той разказва, че брат му Мохамед Булел не бил религиозен. Всеки месец изпращал пари за да могат да си построят къща. Когато последно е раговарял с него, Мохамед му е съобщил, че скоро ще дойде заедно със синът си на почивка в Тунис. Според Джабер е станало някакво недоразумение, той обясни че вероятно е друг човек носещ същото име и фамилия.

След като през нощта на 15.07.2016 г. Булел прегази с камиона си над 80 души и рани тежко над 200 други, той не просто отне десетки човешки животи, но и бъдещето, мечтите и щастието на семейства.

Един от загиналите е Тимоте Фурние на 27 години. Младежът е работил като касиер в павилион за цигари и вестници. Вчера по време на инцидента Фурние е изгубил живота си спасявайки бременна жена. Той тласнал тялото й настрани, точно миг преди тежкотоварният автомобил да я прегази. Историята за героичната му смърт споделя пред Франс прес опечалената му братовчедка. 

Други двама загинали граждани са баща и син от Тексас. Цялото им семейство било на ваканция в Ница по време на злополучната нощ. Останалите членове на семейството не са с опасност за живота.

Семейство Коупланд предпочитали пред спокойната и разточителна почивка, екстремните преживявания. Тазгодишната им ваканция започнала в град Памплона с бягане пред бикове, след това продължила с шеметно фламенко в Барселона, но за съжаление приключила трагично в Ница, където 11-годишният Броуди и баща му 51-годишният Шон Коупланд са загинали вчера вечерта. Оцелелите членове на семейството са съкрушени.

Линда Казанова Сикарди е една от жертвите. Жената е била на 54 години и е работила като данъчен инспектор. Тя била заедно със съпругът си Жил на честването на Деня на превземането на Бастилията в град Ница, където изгубила живота си.

   

0 коментарa

Виж още