Кои са основните причини за натоварване на ставите? Почти всяка жена ...

Кои са основните причини за натоварване на ставите? Почти всяка жена ...

Почти всяка жена която уважава себе си и държи на външният си вид понякога страда от външността си „Коремът ми е подут и огромен”, „Бих искала само да стегна малко краката си”, „Ако можех само още мъничко да сваля в областта около ханша.”.

За разлика от студените зимни месеци, през летния сезон грижата за добрата ни физическа форма изведнъж придобива огромна важност.

За да бъде по-бърз резултата и да прогоним излишните килограми ни е необходим не само подходяща диета, но и физически упражнения за стягане на желаните зони.

Често когато искаме за кратко време да имаме бързи резултати, е възможно вместо да изпишем вежди да избодем очите си.

За да постигнем така желаният видим ефект, натоварванията трябва да са съществени и разбира се да са съобразени с физическите ни възможности. За организъм който не е привикнал на упражнения, това често е свързано както със стрес на физическо ниво, така и с неизменна болка в мускулите, ставите и сухожилията.

Силната болка ограничава възможността да дадем всичко от себе си, за да постигнем мечтаните резултати. От друга страна недостатъкът на движения води след себе си до още по-силно чувство на скованост, непълноценност, липса на самочувствие и увереност.

В наши дни проблемите със ставите не се срещат само при хората в зряла възраст, а много по-рано. Трите основни причини според специалистите са:

1. ВНИМАНИЕ: Обувките на висок ток!

Обута в обувки с високи токчета, всяка жена  изглежда грациозно и по-секси. Много от представителките на нежният пол обаче не знаят, че това вреди на ставите им. Походката се изменя при различната височина на токчетата, което от своя страна води до ограничено движение от коляното на кракът.

2. Вторият фактор е бременността!

Тогава настъпват големи промени в женския организъм, като основно засегнат е опорно-двигателният апарат.

3. Хормонални особености в организма!

При жените при менопаузата се ускорява загубата на костна тъкан, като това предразполага към по-висок риск от износване на костите и ставите.

Как да предотвратим появата на болка в ставите?

- Не прекалявайте с натоварванията

- Избирайте щадящи спортове.

- Хранете се правилно.

   

0 коментарa

Виж още