Кой отвори кутията на Пандора или поредното зверство пред очите на света!

Кой отвори кутията на Пандора или поредното зверство пред очите на света!

Последните седмици ни заляха с вълна от насилие и жестокост. Сякаш някой отвори капака на някоя кутия и по Земята изпълзяха всички злини, за които можем и не можем да си помислим.

След мирните празнуващи Националния си празник французи, нападнати безпощадно от безумец, шофиращ огромен камион, се появи тийнейджър с брадва във влак, после пак тийнейджър с пистолет в мола, после терорист с експлозиви на музикален фестивал.

И така, удар след удар, насилие и терор, докато достигнем до днешното истинско варварство- терористи превзели църква в близост до Руан, Франция.

Отец Жак Хамел, енорийски свещеник в църквата, на 84 години, бил принуден от терористите да коленичи, преди да бъде брутално заклан в църквата в Нормандия тази сутрин, казва монахиня, които успяла да избяга от нападението.

 

Неговите убийци записали ужасяващото нападение на видео, според сестра Даниел, която е една от няколкото поклоннички, взети за заложници по време на инцидента.

След това те извършили проповед пред олтара на арабски, когато полицаите се нахлули в църквата.

Двамата терористи, един от които е бил идентифициран като 19-годишният осъден престъпник Адел K, по-късно са били застреляни от полицаи, на излизане от църквата.

Според местните медии, свидетели чули мъжете да крещят "Аллаху Акбар", когато се появили пред сградата. Единият е описан като брадат и носещ мюсюлманско кепе.

 

Този следобед френската полиция е задържала млад мъж, заподозрян във връзка с нападението в дома му в града след нападението на църквата.

Снимки от ареста показват как човекът се насочва към една полицейска кола, с парче черен плат на главата и ръцете с белезници ба гърба.

Ислямската държава е поела отговорност за шокиращата атака.

Президентът Франсоа Оланд заяви, че терористичната група е обявила война на Франция.

 

Той добави, че държавата трябва "да използва всички средства" в рамките на закона, за да се бори ИДИЛ, срещу които Франция започна въздушни удари в Сирия и Ирак.

   

0 коментарa

Виж още