Коледните светлини в Стара Загора светнаха навръх светлия празник Никулден

Коледните светлини в Стара Загора светнаха навръх светлия празник Никулден

В разгара на Никулден светнаха и красивите празнични светлини на сградата на Общината в Стара Загора. Това беше изключителна атракция за малки и големи и определено допринесе до голяма степен за празничното настроение на гражданите. 


Малки и големи бурно аплодираха пристигането на Дядо Коледа с вълшебната си шейна. Това събитие озари целия площад и запали светлините на Коледното дърво на Стара Загора. Пред Общината се бяха събрали много малчугани, придружени от родителите си и с радост приветстваха запалването на празничните светлини, информират starozagorci.com.


Г-жа Красимира Чахова, зам.- кмет на Стара Загора, пожела на гражданите Новата година да бъде здрава, мирна и благодатна за всички. 


Преди това празнично пожелание, малките старозагорци с интерес се запознаха с приказката за Витлеемската звезда, разказана от актьорите на Държавния куклен театър в Стара Загора с  Аудио-визуалният спектакъл „Звездата на Божия син“. Изключителна атракция бяха огромните осем метрови кукли и невероятното сценично осветление, които бяха показани. 


Разбира се, тържеството завърши с ефектни фойерверки и кръшно българско хоро.
Община Стара Загора е подготвила множество интересни събития до края на годината. Кулминацията на културната програма на града ще бъде в Новогодишната нощ, когато е планирано общоградска веселба, горещи изпълнения на оркестър „Тракия“ и неговия солист Иво Папазов Ибряма, както и задължителните празнични илюминации.


 

   

0 коментарa

Виж още