Колин Пауъл определи Тръмп за „национален позор“ и „ идиот“

Колин Пауъл определи Тръмп за „национален позор“ и „ идиот“

Колин Пауъл смята, че Доналд Тръмп, кандидата на републиканците за президент, е национален позор. Информацията се разкрива от имейли на Пауъл, които са били извлечени от хакери, съобщава Асошиейтед Прес. Пауъл, който е генерал и служил на няколко президенти републиканци в Белия дом, обяви, че имейлите са истински и са негово дело. Той сподели, че хакерите, разбили пощата му, имат на разположение много негови писма.

В изтеклите имейли Пауъл споменава, че не е коментирал особено възхода  на Тръмп, защото според него да назове идиот кандидатът на републиканците за президент действа мотивиращо за милиардера. Колин Пауъл, който е бивш държавен секретар в Белия дом, обвини екипа на Хилари Клинтън, че са свързали неговата персона с употребата на частен мейл сървър. Пауъл направи признание, че както Хилари Клинтън е ползвал услугите на платен имейл, но за разлика от кандидата на демократите за президент, само една част от официалната му кореспонденция е била по линия на платения имейл. При Хилари Клинтън, напротив, не се наблюдава никаква употреба на имейла на Държавния департамент на САЩ. Пауъл казва в свой имейл, че е предупредил хората на Клинтън да не го свързват с нейния казус около ползването на частен имейл, но въпреки това те продължават да го правят.

Имейлите на Колин Пауъл излязоха на бял свят в сайта Дизилийкс, който се предполага, че има връзки с руското правителство и работи под тяхна диктовка, макар подозренията са не са потвърдени от никакви доказателства. Мотото на сайта е да уличава корупцията и лъжите в световните елити и до момента на сайта са публикувани имейли и на други политически лица от Америка, които представлява интерес за обществеността. Припомняме, че и Уикилийкс е обявил война на Хилари Клинтън, която според експертите има вина за възхода на Ислямска държава в Сирия и Ирак и анархията в Либия, след свалянето на Муамар Кадафи.

   

0 коментарa

Виж още