Константин Проданов: В петък окончателно ще обявим формата за изборите

Константин Проданов: В петък окончателно ще обявим формата за изборите

В петък официално ще бъде оповестен формата, в които АБВ ще се яви на изборите, коментира Константин Проданов, пердседател на ПП АБВ, в сутрешното предаване на БНТ. Той потвърди, че на практика има съгласие по основни моменти в идейно отношение. Същото се отнася и за кандидатите по места. В петък, по думите на Проданов, се очаква да се подпише официално споразумение.

Целта за коалицията между АБВ и „Движение 21“ за предстоящите избори е основно желанието да се формира ляво-центристки блок и да се предостави алтернатива на гражданите. Посланията и на двете партии са леви, основани на социалната справедливост и солидарност, казва Проданов.

Основните политически цели на АБВ, по думите на председателя й,  в момента са борбата с бедността, експлоатацията и неравенството.

Според Проданов, трябва да се преструктурира икономиката по начин, който гарантира производство с висока добавена стойност. Само така, казва председателя на АБВ, може да се пребори бедността.

Изкуственото поддържане на ниско трудово възнаграждение, използвано като предлог за привличане на чужди инвестиции е равно на национално предателство, коментира Проданов. Така единствено се демотивират добрите специалисти и търсят по- добра реализация в чужбина.

Левите партии ще се обединят в защита на работещите хора. Те нямат достатъчна защита, работят в лоши условия и получават мизерно заплащане. Правилно е дребния и среден бизнес да бъдат подкрепени, чрез изграждането на едър бизнес.

Проданов дебело подчерта, че е време страната ни категорично да защити националния си интерес и активно да вземе участие във формирането на европейските политики.

   

0 коментарa

Виж още