КонтурГлобал Марица Изток 3 пожела „Късмет и берекет“ на местни граждански организации

КонтурГлобал Марица Изток 3 пожела „Късмет и берекет“ на местни граждански организации

По случай предстоящите мартенски празници КонтурГлобал Марица Изток 3 организира благотворителен базар „Късмет и берекет“, с цел да запознае и ангажира своите и служителите на доставчиците си с дейността на 10 неправителствени организации, които са дългосрочни партньори на компанията.

Благотворителната инициатива се проведе на 23 и 24 февруари едновременно в ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ и в софийския офис на компанията, информираха от ръководството. Посетителите можеха да избират между разнообразни ръчно изработени сувенири: мартеници, картички, хартиени цветя, ръчно рисувани чаши, бижута, тематични магнити, свещи, домашен мед и др. Междувременно, всяка неправителствена организация представи неформално своята благотворителна кауза.

Събраните над 2100 лева ще подпомогнат дейността на организациите-участници в базара: Фондация „За Нашите Деца“, Фондация „Светът на Мария“, Фондация „Конкордия България“, „Магнетична България“, Фондация „Дечица“, СНЦ „Самаряни“ (Стара Загора), Дневен център за възрастни с ментални увреждания и хронични психични проблеми „Св. Св. Козма и Дамян“ (Стара Загора), Народно читалище „Развитие 1921“ (с. Медникарово), Пенсионерски клуб „Пейо Пеев“ (гр. Гълъбово), Общинска организация на хората с увреждания (гр. Гълъбово). КонтурГлобал Марица Изток 3 има установени партньорства с повечето от тях, като е подкрепяла различни техни проекти чрез Програмата си за социални инвестиции.

Ето и благодарствените слова от Фондация „Конкордия България“:

„Благодарим Ви, че включихте ателие „Конкордия“ в благотворителния мартенски базар „Късмет и берекет“. През последните години ателие „Конкордия“ затвърди позициите си на социално-предприемаческа инициатива в помощ на млади хора от уязвими групи. Участието ни в базара ни позволи да достигнем до много Ваши служители в София и Гълъбово и да популяризираме каузата на младежите, борещи се за самостоятелност и независим живот. Събраните средства ще бъдат използвани по програмата за обучение на пълнолетни младежи към реални трудови и комуникационни умения.“

 

   

0 коментарa

Виж още