Край Стара Загора се запали локомотив на бърз влак

Край Стара Загора се запали локомотив на бърз влак

Пожарът е възникнал днес, около 12.15 часа. Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”обяви, че локомотивът на бързият влак пътуващ по линията Варна – Пловдив се е запалил край гара Самуилово. На мястото на инцидента са били изпратени две пожарни коли, които да изгасят възникналият пожар. Пожарникарите са обезопасили влаковата композиция, а локомотивът е зазимен и изтеглен, не е имало опасност за здравето и живота на близо 80-те пътници пътуващи във вагоните.
Своевременно на мястото е пристигнал щабът на РДПБЗН - Стара Загора.
От БДЖ информират, че локомотивната бригада на бърз влак № 4681, който пътува от Варна за Пловдив е забелязала пушек , излизащ от машинното отделение на локомотива, в зоната между гарите Михайлово и Свобода. 
Машинистите веднага са задействали противопожарната система и са предприели превантивни действия с цел опазване на живота и гарантиране на безопасността на пътниците пътуващи във влака. Стоян Колев, шеф на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" сподели, че поради липсата на път, придвижването на противопожарните автомобили е било затруднено, дори се е наложило да преминат директно през пшеничени и слънчогледови ниви.
За всички пътуващи е осигурен превоз с автобуси до Пловдив и околни населени места. Във влаковата композиция по време на инцидента е имало 80 пътуващи. 
В района на Стара Загора днес са възникнали общо 9 пожара. Голяма част от тях са в следствие на запалени сухи треви и са били овладени за кратко време от пожарникарите.
Към настоящият момент всички пътуващи са в добро здравословно състояние и откарани с автобус по домовете им.
По подобен начин на 16 юни, се запали друг локомотив на бързия влак №3622, пътуващ в посока от София за Бургас. Инцидента възникна непосредствено преди ж.п. гара Сахране,в района на Павел баня.

   

0 коментарa

Виж още