Край хотела на Ердоган е открит цял арсенал оръжия на метежниците

Край хотела на Ердоган е открит цял арсенал оръжия на метежниците

Няколко хеликоптера на превратаджиите са унищожени. Забраната за полети над Истанбул, Текирдааг и Бурса е удължена до 22 юли.

В югозападната част на Турция, жандармерията е иззела оръжия и военно оборудване. Смята се, че боеприпасите са били използвани от метежниците, щурмували хотела в курорта Мармарис, в който е бил отседнал самият президент Реджеп Тайип Ердоган.

Междувременно е получена информация, че няколко хеликоптера на метежниците са били унищожени при авиоудар по база, от лоялни на досегашната власт пилоти на изтребители. Оборудването е било открито в неделя и в арсенала са включени: пистолети, каски, уреди за нощно виждане, гранати, автомати, амуниции и бронежилетки.

Продължава разследването, за да бъдат намерени укритите хеликоптери, с които бяха нападнати в петък вечерта хотела, малко след като президента на турската Република - Ердоган е напуснал района, за да се отправи към столицата Истанбул.

При инцидента са загинали двама полицейски служители, а седем са били тежко ранени по време на атаката.

 Турски медии съобщават, че и над региона на Мраморно море, авиационните власти на Турция са продължили включително до 22 юли забраната, за полети на гражданската авиация и на хеликоптери.

 

Източник: blitz.bg 

   

0 коментарa

Виж още