Кремъл: Русия е изправена пред безпрецедентни кибер заплахи от САЩ

Кремъл: Русия е изправена пред безпрецедентни кибер заплахи от САЩ

Американската агресивност нараства, както и заплахите за извършване на кибератаки срещу Русия са безпрецедентни, заяви президентският говорител Дмитрий Песков, добавяйки, че Русия ще предприеме "превантивни мерки."

"Факт е, че САЩ е непредсказуема и агресията от нейна страна продължава да расте, а такива заплахи срещу Москва и водещата роля на страната ни са безпрецедентни, защото заплахата е известна дори на вицепрезидента на САЩ," каза Песков, цитира РИА Новости. "Разбира се, при подобна агресивна, непредсказуема тенденция, ние трябва да вземем мерки, за да защитим нашите интереси, по някакъв начин да преодолеем риска от хакерските атаки, " каза той, добавяйки, че" тази непредсказуемост е опасна за целия свят. "

 

Американският вицепрезидент Джо Байдън заяви в петък, че Вашингтон е готов да отговори на хакерските атаки твърди, провеждани от Русия и предназначени да пречат на предстоящите избори в САЩ.

"Ние сме информирали Русия ... Ние имаме капацитета да го направим ... Тя ще се осъществи по време на нашия избор, и при условия, при които ще има най-голямо влияние", каза Байдън в интервю за NBC, откъс от което бе излъчено в петък.

 

Заплахите му съвпаднаха с доклада за NBC News цитиращ " настоящи и бивши служители," и твърдящ, че ЦРУ планира "нелегална" кибератака за Русия в отговор на твърденията за нейните усилия да повлияе на изборите в САЩ срещу Хилъри Клинтън. "Широкообхватната операция" има за цел да " злепостави" лидерството на Русия, съобщава NBC News.

 

В доклада се твърди, че има данни за пряко следене на ситуацията, заявявайки, че ЦРУ е бил натоварен със задачата да предоставя информация на Белия дом. Източниците разкриват, че американското разузнаване е започнало подготовката за операцията и дори е получило  "купища документи", за да превърнат руския президент Владимир Путин и неговите  " неприятни тактики" в мишена.

   

0 коментарa

Виж още