Кукленият театър в Стара Загора е спасен

Кукленият театър в Стара Загора е спасен

За пореден път Община Стара Загора оказва съдействие нуждаеща се институция. През нощта на 11 януари покривът на Кукления театър в града протече. Наводнени били кабинетите на директора и зам. Директора, работилниците били застрашени от необратимо увреждане в случай на наводнение. Застрашени били и репетиционната, сцената и партерния етаж. Директорът цяла нощ бил дежурен в сградата, за да изхвърля непркъснато пълнещите се кофи от тавана, информират от starozagorskinovini.com.

Още вчера кметът на Стара Загора е дал нареждане на Строителна дирекция да се заеме с проблема веднага, за да се избегнат по- сериозни поражения.

Веднага на място се явил управителя на Строителна фирма "Дискрийм билдинг", Мирослав Енчев. Заедно с директора на театъра обиколили покрива и тавана. Решението било намерено бързо.

Мирослав Енчев споделил, че течът е предизвикан от отрицателните температури и огромното количество паднал сняг. Тъй като всичко е замръзнало и улуците са задръстени от  лед, не е възможно да извеждат всичкото излишно количество вода от покрива, а и покривът на театъра не е ремонтиран от построяването на сградата.

Енчев има варианти за ремонта, в зависимост от финансовите възможности. Каквото и да се окаже за финансите, той е решен да направи и невъзможното, за да спаси любимия театър на децата от града.

Кукленият театър в Стара Загора е най- добрият не само в страната, но и в Европа. Готовност да помогнат са засвидетелствали много граждани и строители.

 Докато се очаква отговора от страна на Министерството на културата за финансирането, театърът вероятно ще бъде ремонтиран.  

   

0 коментарa

Виж още