Кунева: Учителите са с най-ниски заплати в България!

Кунева: Учителите са с най-ниски заплати в България!

"Струва ми се, че трябва да сме в готовност с много аргументи и факти за бюджета. Аз съм обратното на популизма. В позиция съм да кажа кое е институционалното за тази толкова важна професия като учителската. В България един учител достига на края на кариерата си максималната заплата. Във всички европейски страни се достига на 12-тата година. В България има особено отчетливо глад за учители." С тези думи аргументира повишението на учителските заплати досегашния просветен министър- Меглена Кунева, в ефира на БТВ, в предаването "Тази сутрин".  

По данни на правителството в оставка, това, както и увеличение на заплатите на учените са едно от заложените неща в Бюджет 2017. 

"Работата на политика е мандатна. След 4 години той свършва. Най-важното е каква работа си свършил. Всеки министър има лидираща роля, моите колеги и министър-председателят сме работили в добър екип и аз искам да го докажа.", обясни Кунева и посочи предимствата на досегашното управление. 

"Не съществува въпрос за това кой ще бъде предложен като еврокомисар. Не е краят на Реформаторския блок, не очевидно, защото винаги сме успявали да се стегнем и обединим. Въпросът е, че десницата сякаш не е разбрала какво казват хората. Това е моментът за Реформаторите. Трябва без всякакво високомерие и популизъм да кажем: Чухме ви, разбрахме ви", категорична бе Кунева.

"Вчера всички министри бяхме в Народното събрание. Благодарихме си един на друг. Култура, уважение, стабилност, липса на популизъм, цивилизованост, това е, което искам да виждам." , посочи още Меглена Кунева. 

Тя подчерта, че от ДСБ до момента действат като самостоятелна партия. 
"Нашето решение е, че РБ е тук, за да остане. Когато те напускат блока, това е решение, което сме длъжни да приемем", посочи министърът на образованието в оставка за партията на Радан Кънев. 

"Сега сме по-концентрирани и знаем къде сме. Това е твърда почва, на която можем да стъпим", заключи Кунева.

   

0 коментарa

Виж още