Куче даде живота си спасявайки бебе от огъня (СНИМКИ)

Куче даде живота си спасявайки бебе от огъня (СНИМКИ)

В социалната мрежа на Инстаграм, кучето Поло се превърна само за няколко часа в герой. Верният Поло загина в следствие на пожар в град Балтимор в САЩ, спасявайки от пламъците 8-месечно момиченце, съобщи Си Би Ес.

6-годишният Поло живеел заедно със семейството на Ерика Поремски в къща им в Балтимор. В домът на семейство Поремски миналата седмица внезапно избухнал огромен и опустошителен пожар. В това време Ерика била в двора, в близост до личният си автомобил и го почиствала, а кучето Поло и 8-месечната й дъщеря Вивиан били вътре в къщата. Виждайки бързо разпростиращият се навсякъде пожар майката се опитала да влезе в къщата за да спаси детето и кучето си, но видяла, че огнените езици за миг възпламеняват всичко до което се докоснат.

Снимка на Вивиан и кучето-герой Поло

„Опитах се да вляза в домът си. Дъщеря ми Ерика спеше на горния етаж, а димът излизащ на талази от къщата бе толкова гъст, че не бе невъзможно по какъвто и да е начин да се добера...", разказва Ерика за безуспешните си опити пред репортерите.

Въпреки пламъците превзели домът ѝ, майката все пак неколкократно се пробвала да се добере до стаята на детето си. В следствие на което Ерика получила множество сериозни изгаряния по лицето и ръцете си. Междувременно съседи на семейство Поремски, станали свидетели на пламтящата къща, подали сигнал до пожарната в Балтимор, а също и до спешна помощ.

Огнеборците пристигнали на мястото на инцидента, постепенно успели да овладеят огнената стихия и да се качат на втория етаж на къщата, където по данни на Ерика била 8-месечната Вивиан.

Опожареният дом на семейството

Когато проникнали в стаята, пожарникарите онемели от видяното. Кучето Поло било закрило с тялото си малката Вивиан, която макар и с обгаряния, благодарение на верният Поло, останала жива.

Вивиан и нейната майка, незабавно били откарани в местната болница за лечение.

Ерика през сълзи разказва, че Поло бил много привързан към своята стопанка и към детето и неотлъчно ги следвал навсякъде. Поло доказал своята вярност към семейството заплащайки с цената на собственият си живот.

   

0 коментарa

Виж още