КЪРВАВА ДРАМА!!! Мъж с мачете посече жена в Германия

КЪРВАВА ДРАМА!!! Мъж с мачете посече жена в Германия

В южния германски град Ройтлинген, сирийски бежанец на двайсет и една години, който е кандидатствал за убежище на територията на Германия, късно снощи уби жена с мачете и рани тежко други двама души.

Убиецът бе арестуван непосредствено след атаката от местната полиция. Според разследващите случилото се нападателят и в миналото е имал подобни прояви. Снощи най-вероятно е действал сам, от постъпилата до момента информация няма доказателства, че е имал съучастници.

В полицейското комюнике се казва, че снощи е избухнал спор между убиеца и жертвата. Нападението е станало на тротоар, когато младежът нападнал нищо неподозиращата жена.  Нападателят 21- годишният сирийски бежанец и жената са се скарали. След което по разказа на очевидци, младежът посякъл пред очите на шокираните минувачи жертвата си с мачете.

След като посякъл жената, той ранил още двама мъж и жена, споделят очевидците.

Местни информационни агенции посочват, че мястото на което се е случил инцидента е много оживено и се намира непосредствено пред заведение за бързо хранене, в което се продават дюнери и кебап.

Полицията в страната все още разследва случилото се, както и мотивите за нападението върху гражданите.

През последната седмица обстановката в Германия е изострена, а напрежението витае във въздуха из цялата държава. В петък вечер 18-годишният Али Давид Сонболи се самоуби, след като преди това застреля 9 души в Мюнхен. Седмица по-рано пък друг мъж рани петима човека с брадва във влак.

Вътрешния министър на Бавария съобщи, че снощи пореден инцидент е ужасил германските жители и гостите на града, след като сирийски бежанец е инициирал мощна експлозията до ресторант в град Ансбах в Южна Германия. При инцидента са ранени най-малко 12 души, а един е починал на място. Самият извършител е загинал при експлозията.

На мястото на събитието работят около 200 представители на германските власти и близо 350 спасители и пожарникари, съобщиха от полицията.

   

0 коментарa

Виж още